Братя близнаци от Добрич застават пред съда
Братя близнаци от Добрич застават пред съда / Дарик Добрич

Двама братя близнаци от Добрич ще застанат пред съда за опит за грабеж. Окръжна прокуратура Добрич повдига обвинението срещу тях. 28-годишните Ивелин и Радослав Манолови са нападнали жена и са опитали да й откраднат чантата с лични вещи, всичко на стойност 211 лева.

Инцидентът се случил на 19 юни 2008 г. в 19.10 ч. по ул. "Ильо воевода" до храм "Св. Георги" в Добрич. Дамата се прибирала от работа, когато забелязала паркиран автомобил с отворена предна дясна врата. При преминаването покрай него, в гръб я нападнал Ивелин, който опитал да я вкара в колата. След като не успял, дръпнал чантата й, но жената се съпротивила и започнала да вика. Младежът я ударил с юмрук в лицето, тя паднала на земята, а той отнел чантата. В това време се притекъл на помощ минувач, заради когото Радослав изтеглил колата на около 15 метра по улицата и зачакал брат си. Прогонен от дошлия човек, Ивелин изпуснал плячката си и двамата избягали.

Манолови са осъждани многократно за кражби, съобщиха от Прокуратурата. При доказване на вината им за грабежа, те ще търпят наказание от 5 до 15 години лишаване от свобода.