Бялата лагунаАД ще стопанисва плажа СБА
Бялата лагунаАД ще стопанисва плажа СБА / Дарик Добрич - архив

Правителството определи на днешното си заседание концесионериите на 7 морски плажа, сред които е и плажът „СБА” в община Каварна. Концесионерите са определени след проведени конкурси, а договорите влизат в сила от 1 януари 2016 г.

Плажът „СБА“ ще се стопанисва от „Бялата лагуна” АД. Дружеството се задължава да осигури 50 на сто от активната плажна площ за свободно и безплатно разполагане на плажни принадлежности от посетителите. Преместваемите обекти и съоръжения за бързо обслужване и спортно-развлекателни дейности ще са в размер на 2 на сто от площта на обекта на концесия.

Размерът на концесионното плащане за всяка календарна година от срока на концесията е определен съгласно приетата от МС Методика за определяне минималния размер на концесионното плащане за морските плажове и предложения от бъдещия концесионер размер на отчисленията от базата за изчисляване размера на концесионното плащане 2 на сто.

Правителството прие и решение за прекратяване на процедурата за предоставяне на концесия на плажовете „Къмпинг „Делфин” и „Корал“ в община Царево и „Иканталъка 2“ в община Каварна.

За Иканталъка не са били подадени и регистрирани заявления за участие в конкурса за определяне на концесионер. Задължителните дейности на плажа са обезпечени с договор за отдаване под наем.