Бялата лагуна ще се превърне в привлекателен 5-звезден комплекс
Бялата лагуна ще се превърне в привлекателен 5-звезден комплекс / Дарик Добрич

Около 15 млн.лева ще бъдат инвестирани през 2015 година в курортното селище „Бялата лагуна” между Балчик и Каварна, което е собственост на Албена АД. Комплексът е първи приоритет за нас през следващата година, заяви изп.директор на Албена АД Красимир Станев. В „Бялата лагуна” от 15 юни почиват предимно скандинавци. В момента капацитетът е 400 легла, но се планира догодина от 1 юни да бъде увеличен двойно. За следващия сезон ще бъдат изградени нови 100 студия, голяма рецепция, анимационна зала, нов ресторант и басейн с водни атракции. Ще се правят и три спортни обекта – футболен стадион, на който да идват да тренират скандинавски отбори, тенис център с 4 корта и мултифункционално игрище. Ще се поднови алейната мрежа, която е изключително живописна. Дружеството се надява да получи концесия на плажа и на близката дамба, където да се разположат слънчеви декове.

По думите на Станев „Бялата лагуна” е много харесвана от скандинавския партньор в проекта и ще се оформи като привлекателно 5-зведзно селище от затворен тип. 10% от базата ще може да се ползва от българи и други гости. На по-късен етап там ще бъдат построени и 50 едноетажни вили с басейни.

Красимир Станев прогнозира, че настоящият туристически сезон като цяло по Черноморието няма да бъде много успешен. Той коментира и системата „ол инклузив”.  Според него тя се превръща от предимство в клопка за туристите, защото спада качеството на предлагането. В Албена обаче се предлага един от най-добрите „ол инклузиви” по Черноморието, категоричен е туристическият шеф. Според него трябва един хотел да предлага комбинация от няколко формули – „ол инклузив”, полупансион, само нощувки.