Борис Димовски е рисувал голф
Борис Димовски е рисувал голф / netinfo

Рисунки на Борис Димовски с голф и туристическа тематика ще бъдат показани за пръв път в Добрич днес. В художествената галерия ще бъдат експонирани и рисунки с великденска тематика на големия български художник.
Произведенията са създавани в периода 2003-2005 година.

Част от “туристическите” рисунки на Борис Димовски са цветни. Свежият хумор и изключителната им колоритност ги правят още по-редки, смятат критиците.
Оказва се, че по време на пътуванията си в чужбина Борис Димовски гледал голф игрища и играчи много години, преди мнозина у нас да чуят за аристократичния спорт. Затова художникът рисува с точност на голф професионалист моменти от играта.

Изложбата представя и снимки на Румен Тодоров – член на Международната асоциация на пишещите за голф туризъм IGTWA – Лондон. Снимките са правени от 2000 до 2007 година. Сред фотосите има такива на Тайгър Уудс и легендарния Гари Плейър, на известните голфъри Ърни Елс, Виджай Сингх, Ник Фалдо. Посетителите на изложбата ще видят и как голфират филмовите звезди Хю Грант, Майкъл Дъглас, Самюъл Джаксън, Рей Романо, Кайл Маклоклън, Инес Састре и известни спортисти като Йохан Кройф, Борис Бекер, Гари Линекер, Рууд Гулит.