Бомбаджиите от Добротица остават под домашен арест
Бомбаджиите от Добротица остават под домашен арест / DarikNews.bg

Окръжен съд - Добрич остави под домашен арест двама добричлии за опит за палеж на автомобил, съобщават оттам. 25-годишната Соня Б. и 24-годишният Добромир Б. са обвиняеми, че на 28 август т.г. са запалили лек автомобил БМВ Х5, собственост на 32-годишен добричлия, чрез поставено самоделно взривно устройство. Взривът не се е осъществил поради независещи от тях причини, уточняват от съда. Инцидентът се случи в ЖК "Добротица" в Добрич, припомня Дарик.

Мярката е наложена от Районен съд - Добрич на 1 септември и днес бе потвърдената от Окръжния съд предвид представените по делото доказателства и високата обществена опасност на деянието. Определението не подлежи на обжалване и протест.

Соня Б. е обжалвала решението с аргумент, че мярката е необосновано тежка и недопустима. Защитникът й оспорва, дали уговарянето за извършване на престъплението може да й бъде вменено като вина и посочва чистото съдебно й минало и факта, че работи.

Според Районна прокуратура - Добрич двамата съучастници са си разпределили ролите в дейността си и хладнокръвно са поставили самоделно взривно устройство на обществено място в близост до жилищни сгради и автомобили.

Соня Б. е от Добрич, има средно образование, не е омъжена, собственик е на фирма, не е осъждана. Добромир Б. е от Добрич, има средно образование, не е женен, работи, има чисто съдебно минало.