Бохемските вечери на добричките писатели – на нов глас
Бохемските вечери на добричките писатели – на нов глас / Валентина Добринчева
Бохемските вечери на добричките писатели - на нов глас
25786
Бохемските вечери на добричките писатели - на нов глас
  • Бохемските вечери на добричките писатели - на нов глас

С новата година, Сдружението на писателите в Добрич реши да обнови своите добре познати из литературните среди в страната Бохемски вечери. Досега те се провеждаха всеки петък в кафенето на Стария Добрич. Оттук нататък организацията предвижда те да се случват всеки последен петък в месеца, когато поканен от Сдружението автор ще предлага свои произведения. Четенето започва в 19.00 часа и продължава около един академичен час.

Драгомил Георгиев от управителния съвет на Сдружението разказа, че всеки автор може да избере свое място за представянето на материала си и да режисира спектакъла си с музика и гости по свой вкус. Ще бъдат канени автори от цялата страна, каквито и досега са посещавали Бохемските вечери на добричките си колеги. Като зрители пък са добре дошли всички, желаещи да послушат и да поговорят. "Тези петъчни вечери са добра алтернатива за самотните хора, а те не са малко", сподели Георгиев. Още през миналата година почти всяко събиране посещават гости от Варна, които твърдят, че средата в Добрич ги предразполага много повече и че в морския град няма такива срещи на творци.

Първата Бохемска вечер - за месец януари, се състоя в залата на Ротари клуб в Добрич - в сградата зад паметника на седналия Йовков. На нея поетът Александър Белчев представи стихове от книгата, която готви - "Заблудени пристанища".
През февруари Бохемски вечери ще направи едно изключение и ще представи автор още в първия петък. Тази вечер, на същото място, свои нови произведения ще сподели поетът с китара Деян Димитров.

В прикачения файл можете да чуете Александър Белчев от последните Бохемски вечер - януари'2010.