Богата програма в Добрич за Деня на победата и на Европа
Богата програма в Добрич за Деня на победата и на Европа / Дарик Добрич

Много събития, посветени на Деня на победата над фашизма и Ден на Европа - 9 май, ще се случат в Добрич. Панихида и благодарствен водосвет ще бъдат отслужени от 10.30 ч. в храм "Св. Георги". В 11.30 ч. е организирано поднасяне на цветя на паметника на загиналите добруджанци във Втората световна война и на паметника на Съветската армия. По същото време на площад "Свобода" ще се състои флашмоб на Духови оркестри. В 12.00 часа празничното шествие ще премине към площад „Демокрация", където кметът Детелина Николова ще поздрави гражданите. В програмата ще има и парад на мажоретни състави от СОУ „П.Р Славейков" и ЦДГ №29 „Любимка", викторина на европейска тематика, подготвена от ученици от европейски клуб "EUREKA" към ФСГ „Васил Левски", както и урна за предложения за бъдещи граждански инициативи. Участие в отбелязването на празника ще вземат и хип-хоп формация „NNS Crew" към Младежкия център. Честванията са организирани от общината и Областен информационен център Добрич.

В програмата на 9 май още децата от ЦДГ №9 "Пчеличка" ще присъстват на "Пътешествие" в Европа" в Библиотека "Дора Габе" от 10.00 часа.

9 май, който е и Ден на икономиста, ще бъде почетен от ученици от ФСГ "Васил Левски" в Младежкия център от 11.00 часа. Младежите ще проведат работни ателиета, съвместно със служители на Библиотека "Дора Габе".

Сдружение "Русофили" ще отчете своя конкурс за рисунки и есе. Награждаването е от 15.00 ч. в интерактивния кабинет на Библиотека "Дора Габе".

Хор "Добрич" с диригент Димитър Вангелов ще изнесе пролетен концерт в Огледална зала "Нели Божкова". Събитието е от 18.30 часа и е посветено на Деня на Европа. В програмата са включени песни за България, песни от българската и руската хорова класика, части от Божествена литургия на Св. Йоан Златоуст. На рояла акомпанира Виолина Карадимова.

Презентация "Европа - позната и непозната" ще бъде направена пред ученици от ОУ "Христо Смирненски" в читалнята на Читалище "Й.Йовков". Там ще бъде подредена витрина с библиотечни документи на тема "Музеи в Европа".