Богата културна програма за Цветница и Великден в Добрич
Богата културна програма за Цветница и Великден в Добрич / Дарик Добрич

Концерт на Теодосий Спасов, изложба на Красимир Терзиев, автокино. Това са едни от събитията в празничния календар на Добрич около Цветница и Великден.

Програмата започва утре - Лазаровден, с възстановка на лазарски обичаи - от 10.00 ч. в кв."Рилци" и от 12.00 ч. в комплекс "Стария Добрич" с ученици от клуб „Златна ябълка". В 11.00 ч. на естрадата на пл."Свобода" ще има фолклорен концерт "Лазарчице - китчице". Празникът Цветница ще бъде отбелязан на площада с работилница за рисуване на открито с модератор Стела Славова - от 10.00 ч.; и фолклорен концерт „Цветно хорце"
в 11.00 ч.

Теодосий Спасов ще гостува в Добрич на 7 април, заедно с оркестъра на Държавна опера - Стара Загора с диригент Красимир Къшев. Концертът "Омайна музика" е от 19.00 ч.
в Органова зала.

Същият ден в Добрич ще акостира и пътуващото автокино, което ще прожектира родната анимация "Българ - Филмът" от 20.00 ч. в спортен комплекс "Простор".

Известният артист и художник Красимир Терзиев ще подреди своя изложба в родния Добрич. Откриването е на 8 април от 18.00 ч. в Художествената галерия. Експозицията се нарича „Между миналото, което е на път да се случи, и бъдещето, което вече е било".

По традиция на Велики четвъртък - 9 април, ще се боядисват яйца. Работилницата отваря в 10.00 ч. в Етнографската къща. Възкресение Христово ще бъде отбелязано в Добрич с фоклорен концерт на ансамбъл „Добруджа" от 11.00 ч. на пл. „Свобода".

Богата културна програма за Цветница и Великден в Добрич
netinfo

Проявите, посветени на най-големия християнски празник продължават и след него. На 15 април, от 18.00 ч. в Огледална зала ще гостува Дамски камерен хор при храм „Свети Атанасий" - Варна с диригент Евгения Григорова. На следващия ден, на същото място и по същото време, великденски концерт ще изнесе Хор на учителките - Добрич. Час по-късно в Драматичния театър ще пеят тримата български тенори Георги Петров, Веселин Вачев и Борис Луков.
Детски хор „Маестро Захари Медникаров" ще поздрави публиката си с настъпилата пролет - в базата на хор "Добруджански звуци" от 11.00 ч. на 17 април, а следващия ден, от 19.00 ч. децата на Добрич ще пеят в Огледална зала заедно с Детско-младежка хорова студия „Св. Георги Победоносец" при Общински младежки дом - Русе и Детски хор „Хорал" - Варна.

От 7 до 30 април в Регионална библиотека „Дора Габе" ще бъде подредена изложба-рисунки, посветена на Цветница и Великден, на Детска школа по изобразително изкуство при Общински младежки център с ръководител Олга Иванова.