Близо 9% е нивото на безработицата в Добричко
Близо 9% е нивото на безработицата в Добричко / Дарик Добрич

Равнището на безработица в Добричка област през август е 8.9%, с 0,2 пункта по-ниско от предходния месец, съобщават от Бюрото по труда. Броят на регистрираните безработни в от областта е 7118 при 7282 за юли 2015 г., със 164 лица по-малко.Спрямо същия период миналата година безработните в региона са намалели с 936.

В Добрич равнището на безработицата през август е 4,6%. Броят на регистрираните безработни е 2056, с 305 по-малко в сравнение със същия период на миналата година.

Към днешна дата в Бюрото по труда в Добрич са актуални 183 работни места. Търсят се 14 лекари, един технически секретар, един специалист Маркетинг и реклама, двама инженер – конструктори, един психиатър, един рехабилитатор и др. Актуални са и 6 учителски места в различни направления.

За хора със средно образование са обявени 88 свободни позиции- за фризьори, водач на мотокар, машинен оператор, касиер крояч, заварчици, работници в строителството,  бармани, монтажници и др.

За лицата с основно образование са актуални 37 позиции -  за  дърводелци, машинен оператор шиене на облекла, общи работници, чистачи, зареждач на материали и полуфабрикати, шофьори, кроячи, гладачи и др.

За лица с начално образование има 11 свободни работни места – работник бояджия, работник в строителството, работник ръчна изработка на кожени изделия и аксесоари и др.

За лица без образование позициите са 10 – гладачи, работник сортировач и общи работници;

Бюрото по труда в Добрич обявява 2 свободни позиции  за сервитьор и камериер в Балчик. Търсят се двама кандидати и за работа в Крушари, на позицията машинен оператор - шиене на полиетиленови изделия.