Близо 60 000 лева събраха на бала си клуб “Майчина грижа”
Близо 60 000 лева събраха на бала си клуб “Майчина грижа” / netinfo

Близо 60 000 лева събраха дамите от клуб "Майчина грижа" на тазгодишния си благотворителен бал, който се състоя по традиция на Деня на християнската младеж и семейство. Със средствата отново ще се подпомагат талатливи деца от Добрич, останали без родители или от семейства в тежко материално положение.

Събитието събра представители на бизнеса и общественици от Добрич, присъстваха кметовете на Добрич и Каварна Детелина Николова и Цонко Цонев, търгът води за четвърти път Влади Въргала. Гостите бяха забавлявани от певиците Нора Караиванова, Нели Грегъри, изпълнители от СОУ "Кл.Охридски", танцьори от ЗТО "Алексия", фолклорна танцова студия "Добруджа" и стипендианти на "Майчина грижа".

Сред най-забележителните експонати, които се разиграха в търга и донесоха средства в сметката на дамския клуб бяха картината "Жеравна" на художника Павел Митков и уникално издание на Новия завет от 1941 г., откупени за по 5 000 лева. Общо при наддаването за предложените произведения на изкуството и интересни експонати бяха броени 18 000 лева. Клубът получи за талантливите деца и различни ваучери за обучение и стипендии.

Близо 60 000 лева събраха на бала си клуб Майчина грижа
netinfo