Биомеждучасие направиха в ОУ Христо Ботев
Биомеждучасие направиха в ОУ Христо Ботев / Дарик Добрич

С истински билков чай почерпиха своите съученици представителите на Ученическия европейски клуб в ОУ "Христо Ботев" в Добрич. Те раздаваха по чаша ароматно питие в голямото междучасие. "Идеята ни бе просто да се порадваме на хубавия чай и да се тонизираме", каза преподавателят по биология Мариана Панайотова.

Чаената церемония е част от дейностите на секция "Да сме екологични" на клуба, по проекта УСПЕХ. Проявите, обединени под мотото "Биознаци и Биопродукти - научи, запомни и живей здравословно" започнаха през ноември м.г. и ще продължат до края на учебната година. Тогава малките любители на природата ще отчетат резултатите от своите старания да пестят енергия. Те употребяват моливи вместо химикали, тетрадки с рециклирана хартия, пестят ток у дома, отбелязват колко дни са ходили пеш на училище.

В клуба на ОУ "Христо Ботев" членуват 15 ученици от 5, 6 и 7 клас. По време на днешното "биомеждучасие", те предложиха на съучениците си и радиопрограма, посветена на биопродуктите и тяхната полза, както и музикални изпълнения на живо с песни на екологична тематика.