Били Айдъл ще похапне морски дарове в Каварна
Били Айдъл ще похапне морски дарове в Каварна / netinfo

Легендата на пънк-рока Били Айдъл, който ще пее в Каварна днес - 11 юли, ще похапва морски дарове в ресторант “Българка” до морето. 50 - годишният британец ще опита рибена супа, раци и миди. Ще му поднесат и типично българска свинска скара, каза кметът на Каварна Цонко Цонев.

Айдъл и свитата му ще бъдат настанени в каварненския комплекс “Виктория”, където са ангажирани 18 апартамента. Оттам до ресторанта и до стадиона в Каварна, където на 11.07 от 20.00 часа е концертът, Били ще се вози в кадилак кабрио. Луксозното возило е осигурено от Цецо Елвиса.

Концертът ще бъде охраняван от над 100 полицаи и частни гардове. Освен каварненските ченгета, от Добрич в Каварна ще бъдат командировани 40 души. Цената на билетите е 25 лева.

Били Айдъл стана суперзвезда в началото на 80-те години благодарение на провокативния си сценичен имидж. Сред най-известните му парчета са Cradle of Love, което печели наградата на MTV за видеоклип и Speed от едноименния екшън “Скорост” с Киану Рийвс и Сандра Бълок. 

Подгряваща група ще бъде австрийската “Beatles Unlimited”. Момчетата са от Грац, свирят заедно от 10 години и повтарят визията и саунда на “Бийтълс”. Техен фен бил самият Арнолд Шварценегер.