Библиотеката кани на пътешествие до Южна Корея
Библиотеката кани на пътешествие до Южна Корея / netinfo

На мултимедийно пътешествие до Корея канят от Регионална библиотека „Дора Габе". По този повод от 17.00 часа във фоайето на библиотеката ще се проведе среща-разговор с Аврам Агов - докторант по история в Университета на Британска Колумбия във Ванкувър, автор на книгите за Корея "Страната на утринната свежест" и "Самсунг или пътят на трите звезди".

Аврам Агов е завършил философия и история в СУ „Св.Климент Охридски" и магистратура в Харвард по икономическа и политическа история на Източна Азия с тясна специалност Корея. Агов изучава корейски език в университета Йонсе в Сеул, Южна Корея и шест години работи в маркетинговия отдел на „Самсунг електроникс". През 2001 година получава от кметството на южнокорейската столица наградата „Почетен гражданин на Сеул".

В книгата си "Страната на утринната свежест", увлекателно и на достъпен език Аврам Агов разкрива историята, културата, развитието на икономиката и съвременния облик на Южна Корея. В другата си книга „Самсунг или пътят на трите звезди" авторът проследява историята на „Самсунг електроникс" и на южнокорейската икономика и разкрива „тайните" на успеха на „Азиатските икономически тигри".