/ БГНЕС
Осем партии и коалиции от общо 14, участвали в изборите на 27 октомври в Община Силистра, ще имат свои представители в Общински съвет, показват окончателните данни на ОИК.

Финал на изборите: 9 града с избрани кметове, в 18 – балотаж

В 33- местния Общински съвет в областния център ГЕРБ ще има 11 съветници, МК "БСП за България" - 6, МК "Алтернативата на гражданите" - 4, СДП и Движение 21 -  по 3, Коалиция "ДБ-обединение", АБВ и ДПС - по 2).

По-сложна е картината в общинските съвети в областта, като засега най-категорична е картината в двадесет и девет местния  ОбС в Дулово. Там съотношението ДПС:ГЕРБ е 15:14, и няма никой друг, който да пречи на двубоя, тъй като останалите партии не са се класирали за участие  местния законодателен орган.

В 17- местния  ОбС в Тутракан 6 политически формации ще имат свои представители: ДПС - 6, ГЕРБ, МК "Алтернативата на гражданите" и БСП - по 3, МК "Движение ЗАЕДНО за промяна" - 2.

В 13 местния  ОбС Ситово  3 политически сили имат представителство. Това са :ДПС - 6, ГЕРБ - 4, БСП - 3. В ОбС Главиница, който има 17 съветници, също 3 политически сили ще бъдат представени - ДПС - 10, ГЕРБ - 6, БСП - 1.

В  тринадесет-местния ОбС в Кайнарджа  5 политически сили са част от новия ОбС: ГЕРБ - 6, БСП, БЗНС и ДПС - по 2, ДОСТ - 1. В ОбС Алфатар единадесетте места са разпределени между  3 политически сили: ГЕРБ - 6, ДПС - 3, БСП- 2.