БЧК-Добрич с първа награда за най-добра работа в общността
БЧК-Добрич с първа награда за най-добра работа в общността / netinfo

Областният съвет на БЧК-Добрич бе отличен с първа награда в Националния конкурс за най-добра работа в общността, съобщи председателят д-р Артюн Еринозов. Наградата се връчва за дългогодишната работа по проекта за Детския център за социална интеграция, който бе разработен през 1998 година.  Разчетен като проект за една година, социалното заведение действа вече 11 години. Намеренията на БЧК, заедно с партньорите от местната власт, фондация „Херберт Степич" и Австрийския червен кръст, са проектът да продължи до 2020 година. От две години дневният дом, който се посещава от социално слаби деца, носи името Център за обществена подкрепа.

По повод Международния ден на доброволеца - 5 декември, в БЧК-Добрич бяха наградени участниците в конкурсите за есе, рисунка и филм. „Животът - грижа за другите" и „Доброволчеството - начин на живот", бяха темите, по които твориха участниците в конкурсите.

Грамоти за участие и предметни награди получиха Радосвета Георгиева за есе и Мелиса Йорданова, Мария Илиева и Емилияна Александрова за рисунки. Дългогодишните доброволки на БЧК - журналистката Мариана Иванова и актрисата Ема Георгиева бяха отличени за есетата си, а операторът Станислав Георгиев - за филм на тема „Доброволчество в действие".