Балетисти от Красноярск и Варна завладяха публиката в Двореца - Балчик
Балетисти от Красноярск и Варна завладяха публиката в Двореца - Балчик / netinfo

Балетът "Дон Кихот" от Лудвиг Минкус беше представен на открита сцена пред "Двореца" в Балчик. Десетки почитатели на балетното изкуство се събраха под открито небе, за да видят най-новата постановка на главния балетмайстор на оперния театър във Варна, заслужилият артист на Русия, Сергей Бобров, който е и артистичен директор на Държавния театър за опера и балет в Красноярск, Русия.

Публиката в Балчик беше завладяна от спектакъла, представен на фона на "Двореца" и звездното небе.

В балета"Дон кихот" участват водещи артисти от Красноярск и Варна, които демонстрираха добра танцова техника и артистичното майсторство. Зрителите  аплодираха изпълненията на Екатерина Булгутова в ролята на Китри, Георгий Болсуновски - Базил, Румен Стефанов - Дон Кихот, Даниел Христов - Санчо Панса, Демид Зиков - Лоренцо, Юрика Аоки - улична танцьорка и др.

Приветствано беше и майсторството на Елена Свинко и Юрий Кудрявцев – лауреати на завършилия само преди дни Международен балетен конкурс във Варна.

Това е вторият спектакъл на открито, организиран от ДКИ "Двореца" и Варненската опера. През юли в архитектурно-парковия комплекс беше представен мюзикълът "Йосиф и фантастичната му пъстра дреха". Домакините от културния център имат намерение идното лято да предложат още подобни проекти.

В очакване на спектакъла

И домашните любимци ще гледат балет, специално пременени за културното събитие

Ето ги и красивите костюми за артистите

Зрителите, потопени в магията на балетното изкуство

Да танцуваш под открито небе

След спектакъла