Балет под открито небе в Двореца - Балчик
Балет под открито небе в Двореца - Балчик / netinfo

Балетът "Дон Кихот" ще бъде представен под открито небе в "Двореца" - Балчик. Почитателите на балетното изкуство могат да гледат спектакъла в събота - 6 август, от 21.00 часа на открита сцена на плажа под вила "Тихото гнездо".

Хореографията на постановката е дело на заслужилия артист на Русия Сергей Бобров. В продължение на 20 години той е бил водещ солист на Болшой театър в Москва, а сега е артистичен директор на Държавния театър за опера и балет в Красноярск, Русия и главен балетмайстор на Държавна опера - Варна.

В спектакъла участват водещи балетисти от Красноярск и Варна. Диригент е Вилиана Вълчева, художник Кристина Фьодорова.

"Дон Кихот" е един от най-популярните балети, които се играят във всички театри по света. Интересът към него се дължи както на познатия сюжет от прочутия роман на Мигел де Сервантес, така и на темпераментната, весела и завладяваща музика на Лудвиг Минкус.

"Дон Кихот"е много специално балетно произведение, което не следва буквално романа на Сервантес, не остава статично и непрекъснато се развива, казва режисьорът Сергей Бобров.

Продължителност на спектакъла е 2 часа. Билети могат да се купят от касата на южния вход на архитектурно-парков комплекс "Двореца" (по крайморската алея "Дамбата"), на касата на Държавна опера - Варна или онлайн на адрес: http://bgbileti.com/main.php?module=events&object=event&action=view&evnt_id=5493

Това е вторият спектакъл на открито, организиран от културен център "Двореца" и Варненската опера. През юли в архитектурно-парковия комплекс беше представен мюзикълът "Йосиф и фантастичната му пъстра дреха".