Балчиклия влиза в затвора за кражба на резачки за дърва
Балчиклия влиза в затвора за кражба на резачки за дърва / Окръжен съд Добрич - архив

Наказание 6 месеца лишаване от свобода при първоначален строг режим ще изтърпи 23-годишният Г. К. от Балчик за кражба. Районен съд – Балчик одобри постигнатото между Районната прокуратура и обвиняемия споразумение за решаване на делото в досъдебното производство.

По силата на споразумението той е признат за виновен в това, че на неустановена дата през месец ноември 2011 г.в Балчик, след предварителен сговор със други две лица от същия град, противозаконно е отнел две моторни резачки за дърва, марка „ЩИЛ”, верига и шина, всичко на стойност 1848 лв. от свой съгражданин. Кражбата е извършена в немаловажен случай и е сторена повторно.

В края на месец ноември тримата обвиняеми отишли до къщата на пострадалия, за да откраднат резачки за дърва. Те влезли през оградата и стигнали до постройката, където се намирали машините. Вратата била отключена и те ги намерили на пода до нея. На другия ден ги продали на свой съгражданин. След разкриване на кражбата купувачът ги е предал в полицията, откъдето били върнати на пострадалия.

Г. К. заяви пред съда, че се признава за виновен и доброволно е подписал споразумението с прокуратурата. Той се отказва от разглеждане на делото му по общия ред и приема последиците на споразумението на влязла в сила присъда.

Районен съд – Балчик одобри споразумението след като установи, че то не противоречи на закона и морала. Наказателното производство срещу 23-годишния е прекратено.

Определението е окончателно.