Балчик светва по холивудски
Балчик светва по холивудски / netinfo
Надпис „Балчик” ще светне съвсем по холивудски над Белия град тази вечер. Светлините ще бъдат запалени от кмета на общината Николай Ангелов. Буквите, високи 5 метра, са монтирани в края на военното летище и се виждат от целия залив. Проектът е гражданска инициатива и е финансиран от местния бюджет, а изпълнението е на "Прим дизайн" ООД.

Близо 100 участници, сред които танцьори, спортисти, музиканти и артисти, ще се включат в съботната Нептунова вечер в Балчик. Шествието, водено от специален „нептуновоз”, ще тръгне от центъра на града в 19 часа и ще премине по крайбрежната алея.

Режисьор на спектакъла край морето е Красимир Ранков, а сценарист и водещ е доц.Веселин Ранков. На празничната сцена ще се представят Калин Вельов и Нина Николина със своето латино шоу и балет, духов оркестър от Добрич, ромски оркестър "Сали", група за акробатичен рокендрол от София.

Покровителят на морските дълбини Нептун ще акостира с мощна яхта, а на сцената ще се извърши ритуал по кръщаване с имена на морски обитатели.