Балчик и Мангалия завършват съвместен проект
Балчик и Мангалия завършват съвместен проект / netinfo

Кметът на Балчик Николай Ангелов участва в дискусия по повод завършване на проекта "Център за развитие на трансгранично сътрудничество Румъния - България", в който община Балчик е партньор, съобщават от кметството. Срещата се провежда  в побратимения на Балчик румънски град Мангалия

При откриването на срещата кметът на Мангалия Клаудио Михай Тушак е подчертал, че традиционните връзки между двата народа са намерили благоприятна почва за реализация на европейски програми. Успешното завършване на центъра ни дава увереност, че ние можем да работим  в бъдеще за по-големи проекти, заявява още Тушак и предлага да се създаде клуб "Наутик", където да се провеждат морски състезания между двете страни.

В продължение на думите на своя колега кметът на Балчик Николай Ангелов определя проекта като успешен. "Двата града би трябвало да се конкурират като туристически центрове, но този проект показва, че ние може да бъдем само партньори", казва той.

Бюджетът за реализиране на проекта е 150 хиляди евро, от които 33 хиляди са средства на община Мангалия, а останалите са безвъзмездно отпуснати по програма ФАР.