Ателиетата на фестивала на талантите предлагат много забавления
Ателиетата на фестивала на талантите предлагат много забавления / netinfo

Четвъртото издание на Фестивала на талантите се провежда днес, в Деня на независимостта на България. На открити пространства в градски парк „Свети Георги” ще бъдат разположени артистични ателиета, а в техните занимания могат да се включат всички желаещи.

Ателие "Рисунка" ще бъде разположено около чешмичката до Розариума. Творческата тема там ще бъде "Моето любимо място в Добрич". Ателие "Приложни и градски изкуства" ще бъде около Фонтана, а темата е „Моят град в слънчеви багри и весели форми”.

Заниманията в Ателие "Слово" ще се състоят пред Музея за нова и най-нова история с теми: „Сбогуване с лятото”, „Случки в Розариума”, „Монолози на препинателните знаци”. Мястото за музика и танци ще бъде рок сцената, а за спортни игри - алеите след цветното колело. Ателие "Клоуни и мимове" ще бъде подвижно, придружено с  много музика и танци, интересни и комични етюди, декориране и изрисуване на лица и др.

Ателиетата ще работят от 11 часа до 15 часа. Модератори ще ви помагат, показват и забавляват всички празнуващи добричлии. Музикалното ателие ще стартира в 16 часа с поп, рок и метъл музика.

Тази година фестивалът се организира по проект "Младежки център Добрич - Вашето утре", с финансовата подкрепа на Исландия, Лихтенщайн и Норвегия, чрез Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство. Това е поредното събитие, което е част от дейностите на Младежки център-Добрич. За 2015г. се включиха над 500 младежи на възраст 15-29 години в реализираните инициативи - Неформални обучения в човешки права, културно мероприятие "Пленер - големите учат малките", велопоход и информационна кампания по повод Международния ден на младежта, няколко еко акции.