Атанас Пеев с нова книга за 75-я си юбилей
Атанас Пеев с нова книга за 75-я си юбилей / Дарик Добрич

Новата книга на Атанас Пеев „Добруджанска фолклорна съкровищница” излезе от печат. Тя е 24-то поредно издание на известния краевед и журналист, който отбелязва 75-годишния юбилей и 50-годишна творческа дейност. По този повод се организира тържествено честване от 18.00 часа в зала „Нели Божкова”. Специални гости за тържеството са председателят на Съюза на краеведите в България проф.Марин Ковачев и д-р Антоанета Запрянова – създател на Българската генеалогична федерация и главен редактор на сп. „Родознание и генеалогия”.

„Посветих на проучването на добруджанския фолклор 10 години от живота си и за този период написах 5 книги” – сподели Атанас Пеев. В „Добруджанска фолклорна съкровищница” са подбрани анекдоти, народни песни, обичаи и обреди. Изданието излиза с клеймото на издателска къща „Мартине”.

Атанас Пеев с нова книга за 75-я си юбилей
netinfo

 

За 75-та годишнина на Атанас Пеев и 50 години творческа дейност, той получава грамота и почетна значка „Златно перо” от СБЖ, а Българската генеалогична федерация го удостоява със званието почетен член за втори път. Краеведът ще бъде удостоен и с почетен знак на кмета Детелина Николова.

Пеев е председател на дружеството на краеведите „Отец Павел Атанасов” и на клуб „Родознание” , почетен гражданин на Добрич и единственият краевед в България, отличен два пъти със званието почетен член от Съюза на краеведите.