Атака смята, че е втора политическа сила в Добрич
Атака смята, че е втора политическа сила в Добрич / netinfo

„Атака" сезира Районната избирателна комисия за неточност при оповестяването на спечелените от партията гласове в две секции в Добрич, каза лидерът на партията Валентин Николов.

Според официалните резултати Атака събира в Добрич 54 гласа по-малко от БСП. Според паралелното преброяване на хората на Николов обаче партията им е ощетена с 57 гласа. Така според атакистите излиза, че имат 3 гласа повече от социалистите. 

Николов визира секциите с номера 100 и 117. В първата официалните данни били, че ДПС събира 48 вота, а Атака - 16. Паралелното преброяване обаче показало обратното - 16 за ДПС и 48 за партията на Сидеров. Същият е и случаят в другата секция - обърнати били цифрите 35 и 10. 

Ощетени сме с общо 57 гласа. Това означава, че водим на Коалиция за България с 3 гласа и сме втора политическа сила след ГЕРБ, а не трета, заяви Николов. Той допълни, че грешката вероятно е техническа, защото двете партии фигурират в протоколите с последователни номера. Според Николов обаче намесата може и да е умишлена.