Атака иска референдум за предлагания апорт на имоти в ПФКДобруджаАД
Атака иска референдум за предлагания апорт на имоти в ПФКДобруджаАД / netinfo
На сесията на общинския съвет на 24 юни въпросът, който вероятно ще предизвика най-много дискусии, е предложението за увеличаване на капитала на ПФК”Добруджа”АД чрез апортиране правото на собственост от страна на Община Добрич в капитала на дружеството на шест имота частна общинска собственост. Обектите са паркинг, магазин, гостилницата и хана в ЕК”Стария Добрич”, кооперативният пазар и център за базарна търговия. Припомняме, че тези обекти вече осма година са отдадени за ползване на футболното дружество.

Срещу извършения апорт на имотите се предлага Общината Добрич да придобие съответстващи на стойността на апортираното имущество акции.

В предложението се казва, че апортът е необходим за увеличаване на приходите за отбора, които да се използват за утвърждаване в “Б” източна футболна група, а в по-следващ момент да се направи опит за атакуване на ”А” група.

Мажоритарният собственик на ПФК”Добруджа” Величко Найденов проведе две срещи с комисията по спорт в ОбС и представители на политическите сили. След втората той заяви, че е дошъл краят на дружеството и че няма повече да се занимава с отбора, след като съветниците са против ПФК”Добруджа”АД да придобие собственост върху шестте имота. Това поставя под съмнение участието на футболистите на „Добруджа” в първенството на „Б” група наесен.

Валентин Николов от „Атака” поиска референдум, в който добричлии да заявят искат ли шестте общински обекта да минат в частни ръце, или не. Той заяви, че е сигурен, че докладната няма да бъде приета от общинските съветници. Чуйте какво каза Николов след втората среща "община - Величко Найденов":