Арендаторът Димитър Катранджиев: В земеделието има проблеми, но стачката няма да ги реши
Арендаторът Димитър Катранджиев: В земеделието има проблеми, но стачката няма да ги реши / Дарик Добрич - архив

„В селското стопанство у нас има много проблеми и нерешени въпроси, но въпреки това аз не одобрявам начина, по който протестират част от зърнопроизводителите” – заяви пред Дарик арендаторът Димитър Катранджиев, бивш председател на Асоциацията на зърнопроизводителите в България.

„Реформата в сектора за мен реално не е направена, защото има неподготвени хора във Фонд „Земеделие” и Министерство на земеделието” – коментира още Катранджиев. Той бе категоричен, че ако искаме държавата ни да се оправи, трябва да оправим земеделието. В Добруджа се обработват 3 млн. и 500 хил. дка земя, от нея се получават над 250 млн. лева рента, която се раздава на собствениците, информира арендаторът. Според него основното ядро от можещите и успелите зърнопроизводители в България не стачкува и не е на този парад в момента.

Проблемите в земеделието няма да се решат със стачка, а с конструктивен диалог между страните, смята още Катранджиев. Той подчерта, че на дневен ред в момента пред земеделците стои не проблемът със стачката, а липсата на дъжд, който е изключително важен за есенниците.