Ангел Табаков е новият председател на Общински съвет Добрич
Ангел Табаков е новият председател на Общински съвет Добрич / Дарик Добрич

Ангел Табаков от ГЕРБ е новият председател на Общинския съвет в Добрич, решиха на първото си учредително заседание общинските съветници. Той бе избран с 30 от гласовете на присъстващите общо 40 съветници. За другия кандидат за поста - арх.Емилия Добрева от БСП гласуваха 8 от колегите й.
Ангел Табаков е 46-годишен, втори мандат общински съветник от ГЕРБ, досегашен председател на постоянната комисия по „Транспорт, инфраструктура и екология". Той е завършил „Икономика и управление на промишлеността" във ВИНС - Варна, а от 2000-та година се занимава с частен бизнес в областта на транспорта. За Дарик Табаков заяви, че ще продължи да работи усърдно и приоритетите му ще бъдат развитието на транспорта и инфраструктурата в Добрич.

Сесията бе открита от най-възрастния общински съветник - Иван Добрев от БСП. Новоизбраният кмет Детелина Николова и общинските съветници положиха клетва за новия си 4-годишен мандат, а удостоверения за встъпването им в длъжност им връчи председателят на ОИК - Добрич Добромир Добрев. На добър час на новия Общински съвет пожела областният управител на Добрич Желязко Желязков.

Ангел Табаков е новият председател на Общински съвет Добрич
netinfo

Заявления за предсрочно прекратяване на правомощията им като общински съветници подадоха досегашните зам.-кметове на Добрич Надежда Петкова и Камелия Койчева. На техните места, както и на мястото на кмета Николова, която е водач на листата за общински съветници на ГЕРБ, се заклеха Иво Пенчев, Васил Василев и Костадин Костадинов.

На първото си заседание съветниците избраха още 11-членна комисия с председател Красимир Иванов, която да изготви правилник за работата на Общинския съвет.

В края на заседанието общинският съветник от ДПС и кандидат-кмет на Добрич Гюрсел Кърнак поиска и даде прошка на колегите си по повод настъпващия мюсюлмански празник Курбан Байрам. Групата общински съветници от ГЕРБ пък подари на кмета Детелина Николова нов градски електронен часовник, който да замени на старото му място на площад „Свобода" стария неработещ часовник, с пожеланието всички да изпълняват точно обещанията и задълженията си.

Ангел Табаков е новият председател на Общински съвет Добрич
netinfo