/ Дарик Добрич
Хореографът Александър Александров, ръководител на Представителен танцов ансамбъл „Добротица“, е обединил своя дългогодишен труд в два нови видео компактдиска със заглавие „Живот в танци, ритми и настроение“. В тях са показани над 30 авторски танца, поставени от Александров с танцьори от ансамбъла, който функционира към Младежки център „Захари Стоянов“.
 
Първият диск носи името „Добруджа в сърцето ми“ и съдържа 15 произведения на обичайна основа, сред които Сватба, Пеперуда, Трифон Зарезан в Добруджа, Коледари от Северна Добруджа и други.
 
Вторият диск включва северняшки, тракийски и шопски танци, както и много детски игри. Дисковете са издадени със съдействието на Община град Добрич и местни фирми.

Александър Александров е роден на 25 септември 1946 г. в село Котленци. През 2016 г. бе удостоен със званието Почетен гражданин на Добрич.

Носител е на Кристално огърле на Съюза на българските музикални танцови дейци (2015) и Кристална лира (2008); както и на Златна и Сребърна лира на Съюза на музикалните и танцови дейци и орден „Кирил и Методий“.