Албена събира таланти в детска шахматна академия Интелекти
Албена събира таланти в детска шахматна академия Интелекти / netinfo

За трета поредна година в "Албена" ще се проведе българо-руската детска шахматна академия "Интелекти", съобщават от пресслужбата на курорта. Проявата ще се състои от 11 до 25 юни, обяви организаторът й Тодор Спиров.

В Академията могат да участват деца и от други страни, които  през свободното си време обичат да играят на шахмат, шашки, увличат се от математика, искат да рисуват или да съчиняват стихове. Всички  дейности се организират по катедри и завършват с масови прояви. Специалистите в катедрите провеждат занятия отделно за начинаещи и за напреднали. Смените са с различна продължителност.  На група от 15 деца на възраст от 7 до 16 г. има постоянен  ръководител.  След завършване на смяната всяко дете получава  оригинална тениска, сертификат и други сувенири. Изявилите се в проявите деца се награждават с  купи, медали, грамоти и дипломи. Всички разходи за транспорт, настаняване, изхранване на децата и изпълнение на тази програма са за сметка на родители, спонсори, общини, училища и други източници.

Целта на организаторите е създаването на благоприятна атмосфера за общуване, възпитание, обучение и развитие на творческия потенциал на любознателни  деца от различни страни.