Албена ще изгражда нови 5-звездни хотели
Албена ще изгражда нови 5-звездни хотели / netinfo

След хотел Фламинго, който ще бъде открит през юни тази година, „Албена” планира да изгради още два 5-звездни хотела. Още тази есен започва реконструкцията и новото строителство на хотел „Калиакра”, известен още като „Арабела Бийч”. По думите на изпълнителния директор на „Албена” АД Красимир Станев, за ремонта му ще бъдат вложени над 60 милиона лева.

„Амбицията ми е той да стане най- модерният таласо център по нашето Черноморие”, коментира Станев. Вторият хотел, който ще бъде изцяло реновиран и ще получи 5-звезди е хотел „Добруджа”. За реконструкцията му ще бъдат вложени около 40 млн. лева. Идеята е след 2010 година „Албена” да разполага с над 1000 легла в 5-звездни хотели.

Според ръководството на комплекса в следващите от 3 до 5 години инфраструктурните системи на курорта ще бъдат на качествено ново равнище. Предстои промяна на генералния план на „Албена”, ще бъде реконструиран плажа на комплекса, ще се изгради и нов 5-звезден хотел в центъра на курорта. Най -вероятно той ще бъде на мястото на Културно-информационния център.

Още следващата година на почти всички хотели в комплекса ще бъдат монтирани слънчеви колектори за топла вода. Инвестицията ще е за около 3 млн. долара.