Албена се представя на изложение в Хелзинки
Албена се представя на изложение в Хелзинки / Дарик Добрич

От днес до 22 януари курортът Албена се представя на международното туристическо изложение Mаtka ("Пътуване") 2012 в Хелзинки чрез информационния щанд на България.

Основните акценти в българското представяне ще бъдат богатите възможности на страната ни да предлага целогодишно модерни туристически услуги.

Българският информационен щанд е с площ 24 кв.м. и показва потенциала на страната ни в културния, балнео, СПА и уелнес туризма в морските и планинските курорти, както и гурме, и винения туризъм. Тазгодишното ни участие в борсата е 13-то по ред.

Възможностите на Албена в скандинавския град презентира Йовка Страшилова - зам.директор в сектор „Маркетинг и продажби". Тя представя най-новия каталог на курортния комплекс, включващ всички хотели, както и новите брошури за сезон 2012 за спортен и СПА-туризъм.  

Matka е най-голямото туристическо изложение за Северна Европа и Прибалтика. Темата на тазгодишното му 25-о издание е "Design Your Journey". През 2011 г. в него участваха 1147 изложители от 73 страни и то беше посетено от над 83 000 души, от които 19 000 професионалисти в бранша.