Албена открива офис в Болград
Албена открива офис в Болград / netinfo

В началото на юни "Албена" ще открие туристическо бюро в Болград, съобщи Красимира Стоянова – старши мениджър продажби в курортния комплекс.  Тя добави, че по време на визитата на изпълнителния директор на "Албена" АД Красимир Станев в украинския град е бил подписан протокол за сътрудничество между дружеството и Болградската районна държавна администрация, намираща се в Одеска област.

С откриването на офиса ще бъдат създадени нови работни места, а местните жители ще могат лично да се запознаят с най-новите оферти за Лято 2012. Миналата година в курортния комплекс са отседнали 1000 гости от Украйна, което е с близо 40 процента повече в сравнение с предходната година. 

"Албена ще даде възможност за обучение в учебни заведения на България на абитуриенти от Болградски район и ще осигури учебна литература в училищата на Болградски район, в които се изучава български език”, посочи още Красимира Стоянова.
Към родната ни делегация в Украйна се е присъединил д-р Стоян Горчивкин – генерален консул на Република България в Одеса.