Албена инвестира 8 млн. лева в модернизиране на базата си
Албена инвестира 8 млн. лева в модернизиране на базата си / КК Албена - пресцентър

8 милиона лева ще инвестира „Албена” АД за реконструкция и модернизация на свои обекти през зимния сезон.  Хотел „Амелия”, който носи името на американката Амелия Ерхарт - първата жена в света, извършила самостоятелен полет над Атлантика, щe бъде изцяло обновен. Той ще разполага с 40 новоизградени луксозни стаи, както и с изцяло обновено фоайе. Инвестицията е за 2,5 милиона лева. Реконструиран и модернизиран ще бъде и хотел „Боряна”, който за Великден ще отвори врати.  1 милион лева ще бъдат вложени за ремонтни работи в хотелите „Ралица Супериор”, и „Вита парк”. На плажа врати ще отвори напълно обновеният ресторант „Рай”.

От туристическата компания информират, че стартира процедура по проектиране на Аквапарк в Албена. Ще бъдат изградени още 30 апартамента в комплекс „Бялата лагуна”. На брега в Албена ще продължи безплатното ползване на игрищата за плажен волейбол, плажен тенис, плажен футбол. За предстоящия сезон ще бъдат изградени три нови игрища за плажен тенис.

Ще бъдат монтирани и нови дървени пътеки по плажа за инвалиди и детски колички. За семействата с малки деца и бебета ще бъдат предоставени специални шезлонги за бебета. За игрите и забавленията на малките туристи ще бъдат изградени нови модерни детски площадки около хотелите „Нона”, „Калиопа”, „Гергана”, „Вита Парк”, „Ралица Супериор”, „Оазис” и пред р-т „Компас”. Цените за ползване на чадъри, шезлонги и шалтета от външни гости на плажа ще бъдат по-ниски през следващото лято, информират още от курорта.