Албена Инвест Холдинг АД дава 40 ст. дивидент на акция за 2009 г.
Албена Инвест Холдинг АД дава 40 ст. дивидент на акция за 2009 г. / Дарик Добрич

40 стотинки дивидент на акция ще раздаде на акционерите си "Албена Инвест Холдинг" АД за 2009 г.. Това реши Общото събрание на дружеството. То се проведе днес, след едно отлагане на 12 юни т.г., поради липса на кворум. В залата на КИЦ в курорта Албена бяха представени 55.19% от капитала на дружеството или 3 035 246 акции.

Не бе прието предложението на Управителния съвет на холдинга нетната печалба за миналата година, възлизаща на 2 546 680 лева, да бъде оставена като резерв във фондовете. По предложение на акционера "Албена Холдинг", Общото събрание реши да разпредели 2 200 000 лева от печалбата за дивиденти, или по 0.40 лв. на акция, изплатими в 3-месечен срок. 36 000 лева отиват за допълнително възнаграждение на тримата членове на Надзорния съвет - по 12 000 лева. Остатъкът ще се запази за резервния фонд на холдинга. "За" гласуваха 100% от представения капитал.

Общото събрание реши с пълно мнозинство да освободи от Надзорния съвет досегашните членове Владимир Пенчев и Павлина Цочева и избра за нови Красимир Станев и Маргита Тодорова. Това предложение отново бе направено от акционера "Албена Холдинг". Договорите с тях ще бъдат подписани от изпълнителния директор Иванка Данчева.

Албена Инвест Холдинг АД дава 40 ст. дивидент на акция за 2009 г.
netinfo
Данчева съобщи пред медиите, че основната инвестиция, която планира "Албена Инвест Холдинг" през тази и идната година е в хотел "Балкан" в Габрово, който трябва да бъде реновиран. Проектите за тази дейност вече са подготвени и чакат разрешителни от общината. Планира се влагането на над 4 млн. лева, които холдингът ще осигури и чрез кредити, посочи Данчева. През тази година в обекта са вложени 600 хил. лева, с които е изграден италиански ресторант, на мястото на пицарията в хотела.