Албена е домакин на първия български Дрон Фест
Албена е домакин на първия български Дрон Фест / netinfo

Ваканционно селище Албена е домакин и съорганизатор на първия по рода си в България Дрон Фест. Едни от най-добрите професионалисти и най-запалени ентусиасти в страната ще обменят опит и техники на заснемане в дните на фестивала – 7 и 8 май. Организаторите на събитието са предвидили две беседи на теми  „Техническа грамотност и стандартни и нестандартни похвати за заснемане“ и  „Дрон и виртуална реалност”.

И през двата фестивални дни ще се проведат много игри с дронове със състезателен елемент, предвидени са награди за състезателите, а зрителите  ще могат да опитат напълно безплатно удоволствието от полет с дрон. Игрите и полетите за зрители ще се проведат в събота от 14 часа и в неделя, от 10 часа, на плаж Ганвие, ако  метеорологичната обстановка позволява.

По време на фестивала ще бъде изготвено и отборно въздушно видео на комплекс Албена. Най-добрият филм ще бъде отличен на церемонията по награждаване в неделя от 16 часа, а неговият автор ще бъде изненадан със специална награда, осигурена от Албена.

В неделя, от 15 часа на плаж Ганвие в курорта ще бъде заснет от високо, образуван и изписан от хора надпис “Албена”.  Желаещите да вземат участие в инициативата, се очакват на плажа в указания час.

 

Дроновете са дистанционно управляеми безпилотни самолети. Те не просто разкриват нов поглед към света, но са и оборудвани с камери с високо качество и позволяват както на професионалисти, така и на любители, да заснемат красотата от неподозирани  ъгли на заснемане. Аерофотографията бързо набира популярност и в България, а българските аерофотографи вече трупат световно признание.