/ КК Албена
„Албена” АД получи престижен приз от форум „Работодател на годината 2017“, организиран от Агенцията по заетостта, съобщиха от курортното селище. Официалната церемония се състоя в столицата, като на форума бяха отличени 12 от най-изявените работодатели от цялата страна. Те бяха разделени в две категории - „Работодатели с най-съществен принос на националния трудов пазар“ и „Работодатели със значин принос на регионалния трудов пазар“.

Наградите на отличените компании бяха връчени от министъра на труда и социалната политика Бисер Петков и заместник-министрите Зорница Русинова, Росица Димитрова, Султанка Петрова и Лазар Лазаров.

„Албена” АД бе отличена от Агенцията по заетостта за регион Варна. Една от най-големите хотелиерски компании в България с множеството си дъщерни фирми в областта на туроператорската дейност, медицината, балнеологията, и транспорта е осигурила 6-месечна заетост на 676 безбработни лица от всички групи на пазара на труда.

Наетите са 48 младежи до 29 години, 31 продължително безработни, лица над 50 години, хора с увреждания и други. 60 от тях са от община Крушари, която е с висок процент на безработица.