Аквамания в Албена прие първите си гости
Аквамания в Албена прие първите си гости / Дарик Добрич

Водно-увеселителният парк „Аквамания” в курорта Албена бе открит официално днес и посрещна първите си гости. „Бих казал, че това е най-модерният не само в България, но и в Европа аквапарк, тъй като за изграждането му е използвана най-новата и най-добрата технология, която може да се намери на пазара”, заяви Херман Компарнас – директор на Дирекция „Инвестиции и развитие” в Албена АД. Паркът е направен за половин година, само в земята има заровени 3 километра тръби.

Проектант и производител на водните атракции е канадската фирма „ПроСлайд”, която е реализирала проекти за водни паркове в цял свят. Инвестицията в „Аквамания” до момента е 7,5 млн.евро, като на следващ етап се предвижда да бъдат вложени още 5 млн.евро. Догодина паркът ще бъде разширен с още две големи пързалки и няколко по-малки. „Имаме намерение да разширим парка до вили „юг” и байсейна на х-л Ралица Супериор”, каза изп.директор на Албена АД Красимир Станев. Той допълни,  че „Аквамания” ще стане акцент в рекламната стратегия на курорта.

Работното време на увеселителното съоръжение е от 10 до 18 часа. Цената за цял ден за възрастни е 35 лева, а за деца – 15 лв. За посещение от 14 до 18 часа цената е 25 лв. за възрастни и 10 лв. за деца. Според стандартите на такъв род паркове, безплатно е посещението на деца с височина до 90 см.

"Аквамания" в Албена прие първите си гости
netinfo