Аквамания е сред най-добрите водни паркове в Европа
Аквамания е сред най-добрите водни паркове в Европа / КК Албена
Аквапаркът в Албена е в ТОП 25 в класацията на Travelcircus
За поредна година аквапарк „Аквамания“ в Албена е в Топ 25 сред най-добрите водни паркове в Европа, сочи класацията на Travelcircus. В нея попадат още два български атракциона – AquaParadise – Несебър и ActionAquapark – Слънчев бряг.

Водното чудо в Албена е с големината на 5 футболни игрища и разполага с уникални атракции за деца и възрастни. Посетителите имат възможност да използват четири писти с обща дължина 315 метра на атракциона "ПроРейсър",  да изкачат 20 - метровата кула, да изпитат тръпката от рафтинга на 183 - метровия "Мамут". Могат да се насладят и на още атракции, които покачват адреналина на макс: 191 - метровото „Торнадо“, първо и единствено по рода си в Европа увеселително съоръжение, както и 77 - метровата пързалка за отвесно спускане „FreeFALL“. През територията на парка си прокрадват път "Мързелива река" и бързеите на "Дивата река", детското „Торнадо“ (KIDZTornado), „ПроРейсър“ (KIDZRacer), „Туистър“ (KIDZTwister) и „Мини река“ (KIDZMiniRiver).

Аквамания е сред най-добрите водни паркове в Европа
КК Албена

Шеметни водни ефекти и фонтани провокират въображението на децата в "Космическата палуба на Костенурката" или в "Лагуната на лунния кратер". Запомнящо преживяване е изкачването по пътя за спускане от пързалките, където посетителите откриват мистериозното устройство за телепортация, „Старгейт".