Акустично трио 3000 гостува в Албена
Акустично трио 3000 гостува в Албена / mono.bg

Китарна формация Иван Лечев, Цветан Недялков и Веселин Койчев - известни като "Акустично трио 3000", гостува в курорта Албена. Те ще изнесат концерт за гостите на комплекса в 21.00 ч. в голямата зала на хотел "Фламинго Гранд".

Тримата музиканти са добре познати на българската публика от работата си в три големи български формации. Иван Лечев е от ФСБ - единствената наша група, която печели Грами (през 1990 г. за аранжимет на албума на Хосе Фелисиано). След като се присъединява към ФСБ, създава заедно с тях 9 студийни албума и близо 20 години изнася активно концерти. Цигулката на Иван Лечев отличава българското трио китари от подобни проекти.
Цветан Недялков е от най-успешната и популярна българска група в последните години - „Ку-ку бенд". С нея има 19 албума, 13 национални турнета с над 500 концерта. Свирил е с множество световни музикални величия като Манхатън Трансфър, Mецофорте, Инкогнито, Дзукеро. Преподава китара в Национална Музикална Академия "Панчо Владигеров".
Веселин Койчев е ръководител на легендарната джаз формация „Бели, зелени и червени". Пише джаз, поп, симфонична и театрална музика обработки на фолклорна музика, аранжименти и оркестрации. Свирил е с най-големите имена на българския джаз, както и с емблематични световни джаз-музиканти. Има издадени 9 албума и 1000 концерта на всички форуми на джаза у нас както и в Гърция, Русия, Мароко, Финландия, Италия, Англия и др. Преподава китара в Пловдивски Университет "Паисий Хилендарски" и в Академията за Музикално Танцово и Изобразително Изкуство.

Дебютният албум на "Акустично трио 3000" - "Йо Хо" е на музикалния пазар в България от началото на т.г.. Заглавието е в чест на човека, инициирал групата и техен общ приятел Йохан Девлетян. Албумът е смесица от фламенко, джаз, и фюжън и е изцяло с авторска музика, написана от Цветан Недялков и Веселин Койчев.