Агенцията за държавни вземания разпродава имоти на Гарант филтър-Овчарово
Агенцията за държавни вземания разпродава имоти на Гарант филтър-Овчарово / netinfo

Агенцията за държавни вземания започва да разпродава имоти и движимо имущество на завод "Гарант-филтър" в добричкото село Овчарово, съобщиха от агенцията, цитирана от investor.bg.

Бизнесмени са заявили интерес към насрочения за днес явен търг на машини и съоръжения за производството на филтри за автомобили, съобщиха от местното подразделение на АДВ. Сто и петдесет тонна преса "Трансфер", с която се изработват корпусите на филтрите, се предлага с най-висока начална тръжна цена - 237 362 лв.

Фрези, бормашини, кранове, стругове и други машини и съоръжения, описани в 16 позиции, се продават за между 233 и 27 760 лв.

Заради натрупани задължения към Националния осигурителен институт и Агенцията по приходите на явен търг на 23 юли ще бъдат разпродадени осем обекта на завода за автомобилни филтри, според публичното обявление. Дворно място от над 5 000 кв. м заедно със склад за готова продукция и още няколко склада и гаражи струва най-скъпо - 254 264 лв.

Наддаването за друг терен от близо 2 500 кв. м заедно със складове за материали, опаковки, хартия и други ще започне от 243 562 лв.

АДВ обявява за продан и двуетажната административна сграда на "Гарант-филтър"-АД, пречиствателна станция, незавършен корпус, помпена станция, столова с кухня, магазин и други обекти.

ДАРИК припомня, че през май 2006-та година работници от "Гарант филтър" излязоха на бунт заради неизплатени заплати и осигуровки. Протестиращите искаха лично социалният министър Емилия Масларова да се заеме с проблемите им и да посети завода.

Фирмата произвежда маслени автомобилни филтри. Изпълнителният директор Галин Иванов тогава заяви, че сривът в предприятието е настъпил преди около 5 години заради нелоялна конкуренция.