АБВ представиха кандидат-депутатите си за Добрички район
АБВ представиха кандидат-депутатите си за Добрички район / Дарик Добрич

От политическа партия АБВ представиха кандидат-депутатите си за 43-ото Народно събрание от Добрички избирателен район. На срещата присъства зам.-председателят на движението Румен Петков.

Както Дарик вече съобщи, листата води проф. Иван Станков - ректор на Тракийския университет. Той е водач и в Стара Загора. "Пред мен има няколко важни въпроса, касаещи развитието и на Добруджа и страната - земеделие, икономика, образвание и демография", каза Станков. По тия теми той е решен да дебатира при срещите с избирателите в района. Смята, че земеделието ни е на много ниско ниво, то трябва да носи добавена стойност, а не да е само суровина за износ. Икономиката в страната, според него, следва да се промени напълно и да стане произвеждаща. Проф. Станков е радетел на професионалното образование и ще работи за усъвършенстването му.

Втори в листата за Добрич е доц. Христо Михайлов - дългогодишен председател на Ловно-рибарското дружество, председател на Съюза на ловците и риболовците в България, преподавател по "Маркетинг на туризма" в Лесотехническия университет в София. Член на гражданския съвет на АБВ.

Михайлов посочи, че познава проблемите на Добричка област, защото със сърцето си е тук от дълги години. Обича Северното Черноморие, посещава селата Езерец и Баългарево. Може да бъде видян и по полетата при наблюдения на птици. Той залага за развитието на алтернативен туризъм в региона, тъй като според него "Европа плаче за Северното Черноморие". Трябва обаче да се мисли за туризъм, който създава заетост, добавена стойност и полза на местната власт, посочи той. Михайлов има опит и с европейската Програма за развитие на селските райони. Ще работи за промяна в отношението към горския сектор, който за него е игнориран от години и е "бомба със закъснител, която цъка и катализира бъдещи природни аномалии". В горите, според него трабва да се инвестира, както и да се подмладява дървесния фонд. От АБВ посочиха, че са за законова забрана за износ на необработена дървесина.

Трети в листата на АБВ за Добрички избирателен район е бившият директор на Областната дирекция на МВР Ивелин Пенчев Петров. Четвърти е Милко Пенчев - общински съветник от "Граждани в повече" в Добрич; пети е Димчо Маринов от община Добричка. Следват ги Велко Михайлов, Полина Николова, Панайот Панайотов, Дарина Пенкова, Антон Андонов и Веселин Василев.