9-годишна брейк танцьорка от Добрич стигна финал на международно състезание
9-годишна брейк танцьорка от Добрич стигна финал на международно състезание / Общински Младежки център Добрич

9-годишната хип-хоп и брейк танцьорка от Добрич Даниел Павлинова представи блестящо България на международно състезание в Лондон. Състезанието, провело се в зала „Байрън” в английската столица, е ежегодно и е едно от най-големите събития в света на хип-хопа, брейка и попинг стиловете. Участници в него са били световно известните „Дайвърсити крю”, които през 2008 г. стават любимци на публиката, а по-късно печелят и първото място в риалитито „Британия търси талант”.

Тази година надпреварата изправи един срещу друг танцьори от Англия, Румъния и Италия. България бе представена от добричките състезатели Калоян Митев - хореограф и треньор на хип-хоп формация „NNS crew” при Общински младежки център „Захари Стоянов” и „TBA crew” при Арт център „Палитра” и Даниел Павлинова.

Деветгодишната Дани успя да впечатли с изпълненията си жури и публика и достигна до финал още на първото си международно състезание. Треньорът й Миглена Георгиева сподели, че талантливата състезателка е готова да участва в битката и през следващата година.