9 блока в Добрич ще бъдат санирани с европейски средства
9 блока в Добрич ще бъдат санирани с европейски средства / Дарик нюз, архив

9 блока в Добрич ще бъдат санирани по проекта за енергийна ефективност в административни и жилищни сгради, който се финансира по оперативна програма "Региони в растеж". Това са блоковете на "Кирил и Методий"18, "Захари Стоянов"1, "Страцин"4, "Максим Горки"2, "Любен Каравелов"4, "Йордан Йовков"13, "Кирил и Методий"8, "Каменица"8 и "Цар Симеон"13.

Общо 33 сдружения на собственици са подали заявления за участие в проекта. Изборът на 9-те сгради е направен след комплексна оценка по предварително зададени критерии, подчерта зам.- кметът по икономическо развитие и европейски  фондове Росица Йорданова.

"Общата застроена площ на одобрените обекти е 16 275 кв. метра, което предполага, че ще можем да се включим в одобрения за Добрич бюджет в размер на с 3 759 767 лева", обясни зам.-кметът.

Вече е избран изпълнител, който до края на юни трябва да направи енергийно обследване на сградите и да изготви технически паспорти. Йорданова призова собствениците да осигуряват достъп на техническите лица, които извършват заснемането на сградите. Графиците за посещения са разлепени във входовете на блоковете.