80 новоприети студенти започват практики в хотели на международни вериги
80 новоприети студенти започват практики в хотели на международни вериги / netinfo

80 новоприети студенти, първокурсници от Висше училище Международeн колеж - Добрич, ще проведат практика в 5-звездни хотели от известни международни вериги. Те ще трупат опит през лятото в хотелите „Хилтън“, „Сол Мелиа“, „Грифид“.

Студентската практика веднага след приема на първокурсниците се провежда по проект, наречен “ Пилотен механизъм за студентски практики”. Програма се финансира от Европейски социален фонд чрез Министерството на образованието и е на стойност 93 хиляди лева.

Практиката от 6 седмици е съвместима със системата на модулно обучение в колежа. Тя е част от задължителната учебна практика на студентите и носи академични кредити. Първокурсниците ще получават ежедневно възнаграждение. Те ще преминат през няколко професионални позиции в хотелиерството, ресторантьорството и анимацията. Активното въвличане в процеса на обучение и на специалисти от практиката, мениджъри на утвърдени хотели и ресторанти, както и на международни експерти, ще увеличи нивото на пригодност за заетост, адаптивност, конкурентноспособност и предприемачески дух на студентите още в началото на тяхното обучение във висшето училище в Добрич.