8 години затвор за убиеца от Врачанци
8 години затвор за убиеца от Врачанци / Дарик Добрич

Наказание 8 години лишаване от свобода при строг затворнически режим получи 77-годишния Георги Кр. от село Врачанци, община Добричка, информират от пресслужбата на Окръжен съд Добрич. Той е признат за виновен в убийството на 66-годишната си сестра, извършено на 30 септември 2011 г.. На двамата синове на убитата той дължи обезщетение за претърпените страдания в размер на 50 000 лева. Делото бе разгледано като съкратено съдебно следствие.

В съдебната зала подсъдимият заяви, че много съжалява за стореното, посочват още от съда. Той нямал за цел да убива сестра си, но смята, че ако не бил сторил това, тя щяла да го убие. Възрастният мъж помоли за по-леко наказание, тъй като има 89% инвалидност и се нуждае от чужда помощ.

Братът и сестрата живеели в отделни къщи в общ имот във Врачанци. От години водели спорове за него, включително по съдебен ред. На 30 септември 2011 г. между брата и сестрата възникнал поредният конфликт на кого да остане имотът. Спорът прераснал във физическо насилие, Георги нанесъл на жената множество удари по тялото и главата й с тоягата, която ползвал като бастун. Пострадалата починала от ударите, а брат й се прибрал в къщата си и съобщил за случилото се на тел. 112. Изготвената експертиза посочва, че тя е починала от черепно-мозъчна травма с масивен кръвоизлив.

Георги е пенсионер, не е осъждан. Присъдата на Окръжен съд - Добрич може да бъде обжалвана и протестирана в 15-дневен срок.