8 години затвор получи рецидивист за опит да изнасили старица
8 години затвор получи рецидивист за опит да изнасили старица / © Thinkctock/Guliver photos

Районният съд в Генерал Тошево осъди на 8 години и половина лишаване от свобода при първоначално строг режим 22-годишния Емил Р. за опит да се съвкупи с възрастна жена, като я принудил към това със сила и заплашване. Престъплението  е извършено от Емил Р. в условията на опасен рецидив. Подсъдимият, който не се призна за виновен, е осъждан седем пъти за различни престъпления, въпреки младата си възраст.

На 4 септември 2015 год. Емил Р. пил алкохол цял ден заедно в компанията на други мъже. Около 15 часа с приятелите си по чашка се преместили в дома на майка му в село Бежаново. Около 19 часа 22-годишният мъж излязъл от дома си и отишъл в къщата на 84-годишната  М.С., за която знаел, че живеела сама. През незаключената входна врата Емил Р. влязъл в дома й и обяснил, че е лекар, който ще я преглежда. След това я натиснал на леглото и започнал да се гаври с нея. Възрастната жена плачела и го молела да я остави. Когато подсъдимият чул шум, набързо се облякъл и тръгнал да излиза, но на вратата срещнал брата на жертвата. Обяснил му, че е дошъл да си купи ракия. Свидетелят го изпратил и се върнал при сестра си, която му разказала за случилото се. На следващия ден пострадалата  разказала за сексуалните издевателства на насилника и пред  племенника си и той подал сигнал в полицията. От момента на задържането си Емил Р. е с наложена мярка за неотклонение „Задържане под стража“ и е приведен във варненския затвор.

Назначената съдебномедицинска експертиза на подсъдимия установила, че той е с подкожно имплантирана материя в половия си орган, което може да причини наранявания под формата на охлузвания, насинявания и разкъсвания на партньорките му или при груби действия, каквито са открити по пострадалата възрастна жена.

Присъдата на Районния съд в Генерал Тошево подлежи на обжалване пред Окръжния съд в Добрич.