8 души са задържаните за кражба на проводници в обект на Птицекланицата
8 души са задържаните за кражба на проводници в обект на Птицекланицата / БГНЕС

След проведени оперативно издирвателни мероприятия, от служители на РУП Тервел са задържани всички участници в кражбата на медни ел. проводници от обект на "Птицекланица" в с.Зърнево. Заловени са 7 души - В.Й.- на 42 години, Д.М.- на 32 години, Ж.Х.- на 25 години, Н.Х. - на 28 години, Г.А. - на 20 години, Е.С.- на 33 години и М.Х.- на 25 години. 

По-рано от полицията съобщиха, че за тази кражба е бил арестуван  и 41-годишен мъж. 

При проведените процесуално следствени действия е установено, че за периода от 6 декември 2010 година до 1 февруари 2011 година, в различно съучастие  помежду си, те са извършили общо четири кражби на медни ел. проводници от същия обект. Установени са пунктовете за изкупуване на черни и цветни метали, в които са предадени откраднатите проводници. Част от заловените са криминално проявени. По случаите се водят досъдебни производства. 

Полицията задържа и трима варненци на 42, 50 и 52 години, съобщиха още от ОД на МВР - Добрич. Те са извършили кражба на две бутилки уиски „Джак Даниелс" от магазин за хранителни стоки в Добрич. Тримата са криминално проявени и са задържани за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.