/ ThinkStock/Getty Images
75% от домакинствата в област Добрич имат достъп до интернет, сочи проведено през 2018 година в Добричка област проучване. То се отнася до използването на  информационно-комуникационни технологии и се прави във всички държави – членки на ЕС.
 
В област Добрич са анкетирани 108 обикновени домакинства и 207 лица, съобщават от статистическото бюро.

Интернет намалява депресията на възрастните хора

Регистрирано е 10-процентно увеличение в сравнение с 2017 година на хората, които всеки ден или поне веднъж седмично ползват глобалната мрежа, а в сравнение с 2010 г.  ръстът е 31.2 процентни пункта.
 
В България 72.1% от домакинствата имат интернет в домовете си.

Интернет платформа ще помага на хора с онкологични заболявания
 
През 2018 г. в област Добрич 64.7% от населението на възраст между 16 - 74 навършени години използва интернет, всеки ден или поне веднъж седмично на работа, вкъщи или на друго място. Това отрежда седма позиция на областта по този показател. На първа позиция са жителите на София.

Обсъждането на сериалите в интернет помага на жените да намерят приятели
 
В Добричко мъжете са по активни при редовното ползване на интернет в сравнение с жените - съответно 65.8 и 63.7%. Значителни са различията при редовно използващите интернет по образование. 91% от лицата с висше образование използват редовно глобалната мрежа, при 52.5% от лицата с основно или по-ниско образование.
 
През 2018 г. делът на хората, които пазаруват онлайн за лични цели в Североизточния район на страната, достига 25.6%, при 20.8% за страната.