НАП Добрич
НАП Добрич / Дарик Добрич
Общият брой на обслужените  клиенти на  НАП Добрич  до началото на месец септември 2019 година е 67 012, показва разпечатката от системата за обслужване на чакащи клиенти. Средното време за обслужване на един клиент в офиса на  НАП е 6 минути.
 
Броят на приетите и обработените годишни данъчни декларации до настоящия момент е  21 031, като за същия период на изминалата година техният брой е 20 480.
 
13 277  физически лица са декларирали доходите си пред НАП Добрич от началото на годината, а броя на юридическите лица, които се декларирали печалбата си пред приходната агенция са  7 373.
 
16 530  е общият брой на издадените удостоверения от местния офис на приходната агенция, като близо 6 хиляди са удостоверенията за наличие или липса на задължения.
 
6 897 трайно безработни добруджанци са декларирали пред НАП Добрич, че ще заплащат здравните си вноски сами, като са подали декларация Образец 7.
От НАП Добрич напомнят на гражданите и фирмите, че имат възможност веднъж годишно сами да коригират дължимия данък, деклариран пред Агенцията с годишната декларация. Това става с подаването на еднократна коригираща декларация след изтичане на срока за подаване на годишната данъчна декларация. Формулярът се приема до 30 септември на 2019 година за промени, свързани с декларираните данъци от предходната година.