63-годишен добричлия бере душа след полет от 4 метра
63-годишен добричлия бере душа след полет от 4 метра / Дарик Добрич

63-годишен добричлия е с опасност за живота след трудова злополука, съобщиха от
полицията. Инцидентът е станал на 5 декември, около 16.30 часа при ремонт на заведение, разположено до бившата дансинг площадка в градския парк.

Изпратените екипи установили, че 63-годишният работник е паднал от 4 метра височина на главата си, докато участвал в монтажа на метална конструкция. Пострадалият е отведен и настанен в отделението по „Неврохирургия” в добричката болница с множество травми и фрактури, в кома и опасност за живота. Направена му е черепно-мозъчна операция, за която са извикани специалисти от Варна. В момента мъжът е стабилизиран в ОАРИЛ.

За Дарик директорът на Областната инспекция по труда Младен Мартинов съобщи, че проверката е установила, че строителната фирма, извършваща ремонта на заведението, е от Добрич. Пострадалият е бивш служител на фирмата, нает временно и без трудов договор. Той е изпълнявал трудовите си задължения без каска.

По случая ще бъде издадено постановление за обявяване на трудово правоотношение, тъй като работодателят е съдействал изцяло на проверяващите, информира Мартинов. На фирмата ще бъде наложена финансова санкция. Глобите за наемане на работник без трудов договор варират от 1 500 до 15 000 лв.