600 дка общински мери в Крушари се ползват незаконно  от частни лица
600 дка общински мери в Крушари се ползват незаконно от частни лица / netinfo

30 случая, в които частни лица са разорали и засели  600 дка общински мери са установени в община Крушари. Близо месец е продължила нарочната проверка за неправомерно владеене на общинска собственост. Специална комисия е проверявала подадени от кметовете на населените места в община Крушари сигнали за състоянието на общинските мери и пасища.

За резултатите от проверката са съставени констативни протоколи, които предстои да бъдат връчени на нарушителите. За всеки отделен случай ще бъдат наложени максималните санкции, предвидени в както в общинската нормативна уредба, така и в националното законодателство, съобщават от общинската администрация на Крушари.

Самонастаняването и владеенето без правно основание на общинските мери е грубо нарушение на действащото законодателство.

На предстоящото заседание на Общинския съвет ще бъде разгледана информация за състоянието на общинските мери и пасища. Обмисля се и възможността списъкът с имената на нарушителите да бъде изнесен на официалния сайт на Крушари.

Община Крушари притежава 32 000 дка общински мери и пасища, които са в относително добро състояние. За около 24 000 дка от тях са сключени едногодишни договори за ползване. От платените за тези земеделски имоти такси в общинската хазна на Крушари са влезли 48 000 лева.